Doug kommer till Sverige i sommar

Dougs videohälsning till de svenska tittarna - ett smakprov på nya låten
Dougs videohälsning till de svenska tittarna - ett smakprov på nya låten

Nu är det så klart att mannen med den unika rösten och låten kommer att turnera i Sverige i sommar. Dessutom skickar han en videohälsning med en ny låt till de svenska tittarna.

Det är Jill Johnsons skivbolag Lionheart Music Group som i ett pressmeddelande berättar att Doug Seegers snart kommer till Sverige. Ansvarar för Doug och bokningarna under sommaren gör Rootsy Live med mångårig erfarenhet av countrygenrén.

- Doug är en fantastisk sångare och en känslig diamant. Sången "Going Down To The River" är i klass med idag geniförklarade Townes Van Zandt och Gram Parsons finaste stunder, säger Björn Pettersson från Rootsy Live.

"Vill tacka alla i Sverige"

Även Jill Johnson hälsar i samma pressmeddelande att hon är glad över att allt nu är klart.

– Det är underbart att han kommer hit och får dela med sig mer av sin musik och också jobba ihop till en tryggare vardag när han kommer hem.

Förra veckan berättade Doug i hans enda intervjun efter succén i Jills veranda att han inget hellre vill än att komma till Sverige.

– Jag är så glad för all uppskattning jag fått från Sverige. Nu vill jag åka till Sverige och tacka alla med en konsert tillsammans med Jill.

Efter att Doug Seegers sjöng sig rakt in i de svenska tittarnas hjärtan har mycket hänt för mannen med den unika rösten. Hans låt "Going Down to the River" har släppts på Spotify och Itunes där den direkt intog förstaplatsen. Före Melodifestivalens vinnare Sanna Nielsen och de andra finalisterna i tävlingen.

Uppvaktad av festivaler

Dagligen kommer det in förfrågningar från festivalarrangörer som hoppas kunna få den tidigare hemlösa gatumusikanten till deras ort i sommar. Men framförallt har de svenska tittarna inte glömt Doug. De fortsätter skriva till honom i sociala medier och i kommentarerna på Youtube där några klipp finns.

”I am so impressed, all that feeling in your voice and the lyrics . Even in my sleep I here your great song. Wish you the best.”  BirkJohansson

Hi Doug! Your song really struck me to the heart. I saw you on the Jill Johnson programme. Fantastic.”  ErikBrikman

Sedan några dagar tillbaka finns även en svensk Facebook-grupp där medlemmar delar med sig av klipp med Dough och diskuterar hans låt. I helgen när Weeping Willows och Magnus Carlson uppträdde med en cover på "Going down to the River" sjöng publiken med i refrängen.

Nyskriven låt

I intervjun vi fick med Doug i förra veckan berättande vi om alla reaktioner och han ville då bestämt ge något tillbaka. Vi föreslog att han kunde skicka en videohälsning och det blev mer än så. I klippet ovan får ni ett smakprov på en av de nyskrivna låtar som Doug hoppas kunna ge ut i vår. Och så berättar han att han vill till Sverige.

– Jag är så glad och och fylld av förväntan inför att få träffa er alla och spela för er.

Här finns även hälsningen från Doug på YouTube. Kommentera gärna där och skicka era hälsningar tillbaka.

Förra veckans program med Magnus Carlson och Doug Seegers sågs av 540 000 tittare på onsdagen. Sedan dess har uppemot 100 000 personer också startat avsnittet i SVT Play. Och klippet med låten "Going down to the River" har delats över 19 000 gånger.