Jill Johnson avslöjar: Hemlig drömartist med i nya säsongen

Foto: SVT
Jill Johnson berättar om nya säsongen av Jills veranda

Jill Johnson har en hel rad spännande artister som besöker henne i nya säsongen av Jills veranda. Nu avslöjar hon även att hon fick träffa en av sina absolut drömartister under inspelningarna.

Efter en sommar med inspelningar inför andra säsongen av Jills veranda avslöjar nu programledaren och artisten Jill Johnsson vad vi kommer få uppleva i programmet.

Lyckades du countryfrälsa någon av dina gäster?

– Jag vågar nog påstå att det finns ingen som kan värja sig mot stan och människorna i Nashville utan jag tror att de flesta åker därifrån med en större kärlek till country än innan de kom dit. Den staden välter en lite på det sättet tycker jag.

Vad är det som är så speciellt med Nashville?

– Att det är musik överallt. Att du kliver av flyget och går på heltäckningsmattan bort och innan väskorna har du redan upplevt livemusik.

Vilket är ditt bästa minne från andra säsongen?

– Det går inte att komma ifrån att spela i ett fängelse, som Joel och jag fick göra, det var otroligt spännande och hade en stark nerv. Men vi besökte också ett Full moon pickin party, där musiker från hela USA kommer och spelar live med andra som de inte känner, det var också magiskt. Men det finns så otroligt mycket att välja ifrån.

Var det någon av gästerna som överraskade?

– All på sitt sätt men Veronica Maggio, som jag visste var en supernajs person och superbegåvad, hade jag sett som ganska sval, blond och reserverad person. Hon var som värsta popniten och var som en studsboll i alla glada färger och jätteglad och härlig. Hon fick mig att skratta otroligt mycket. Joel Alme var en gammal själ i en ung mans kropp.

Har du någon drömartist du skulle vilja ha med på verandan?

– Om jag kan få drömma stort och utanför Sverige så har jag privata idoler. Bonnie Raitt hade varit fantastisk att få snacka med och höra hur hon startade sin karriär.

Men det är fler artister än Raitt som får Johnson hjärta att banka – speciellt en hemlig artist vi kommer få se i programmet.

– Jag har en drömartist i Bonnie Raitts kaliber, som jag inte tänker avslöja, som vi fått med i verandan.

Blir en tredje säsong av Jills veranda?

– Jag tror ingenting i nuläget. Jag känner spontant att man inte vill tömma ut till sista droppen av Nashville. Men jag håller den dörren svagt på glänt.

Här hittar du alla låtar i programmet