Kakan sätter Nashville på prov

Kakan Hermansson hemma hos en av ledarna för den lokala Tea Party-rörelsen i Nashville.

Det traditionstyngda och konservativa Nashville sätts på prov när Kakan Hermansson, lesbisk feminist, besöker Jill och prövar på livet hemma hos en av ledarna för den lokala Tea Party-rörelsen.

Tea Party-rörelsen är en politisk konservativ rörelse som startade 2009. Rörelsen står bland annat för rätten att bära vapen, abortmotstånd, stora skattesänkningar och är emot samkönade äktenskap.

Kakan får även träffa countrystjärnan Chely Wright som haft över femton hits på countrylistorna och som gjort en dokumentärfilm om om tiden när hon kom ut som homosexuell.

Ta del av fascinerande livsöden, countrymusik och sjungande cikador på Jills veranda när artisten Jill Johnson tar oss med till countryns hemstad Nashville i USA.

I varje program får Jill besök av en känd svensk artist. Tillsammans tolkar de countryns mest klassiska sånger och träffar musiklegender. Countrymusiken blir också en ingång till samhällsreflektion och en närmare titt på hur Nashville ser ut idag.

– En bra countrylåt är som en film. Det handlar om liv och död, brustna hjärtan och vackra melodier, säger Agnes-Lo Åkerlind, programmets producent.