”Blir flera vändningar om vi får till en andra säsong”

Moa Gammel spelar polisförhandlaren Eva Thörnblad i SVT:s nya serie Jordskott. I över sju år har skaparen och regissören Henrik Björn (till vänster) arbetat med Jordskott.
Moa Gammel spelar polisförhandlaren Eva Thörnblad i SVT:s nya serie Jordskott. I över sju år har skaparen och regissören Henrik Björn (till vänster) arbetat med Jordskott.

Vändningarna och alla cliffhangers har spelat en direkt avgörande roll för Jordskott. Efter att nästan hela serien sänts talar Jordskottskaparen ut om hur tankarna går kring en eventuell andra säsong. ”Det hänger på massor av saker”, säger Henrik Björn till TV Heads.

Jordskottskaparen har redan flaggat för att det finns en hel värld att utforska för dramaserien.

– Jag har skrivit stamtavlor som går flera hundra år tillbaka för vissa karaktärer, säger Henrik Björn i en intervju med SVT.

Nu berättar dramasuccéns pappa hur tankarna går kring en eventuell säsong två – och vilken stor roll vändningarna i serien har spelat.

– Det ska vara vändningar och cliffhangers. I vissa avsnitt har vi lyckats väldigt bra med det. Om vi får göra en säsong två ska det bli mer av den varan. Det kanske inte funkar på alla typer av tv-drama men i Jordskott öppnar det för olika typer av spekulationer. Folk ska prata om serien på fikarasterna, säger Henrik Björn i en intervju med Göran Danasten i radioprogrammet TV Heads.

Om det blir en ny säsong av Jordskott är inte klart.

– Det hänger på massor av saker, inte bara SVT. Det ska finansieras, vara tillgänglighet, tur och tajming och allt. Men får vi till en säsong två ska jag garantera att det kommer bli något i hästväg, säger Henrik Björn till TV Heads.

Sedan tidigare är det klart att Jordskott ska visas i Storbritannien och stora delar av Norden.

Se Jordskott i SVT Play >>

Hela intervjun med Henrik Björn och Moa Gammel i TV Heads >>

Jordskott

Svensk prisbelönad dramathriller