Yohio gör skådespelardebut i nya serien Jordskott

Yohio spelar rollen som Linus - en vresig emo som tror att hela världen blivit galen. I serien spelar han bland annat mot Happy Jankell. I övriga roller ser vi Moa Gammel, Göran Ragnerstam och Ann Petrén. Premiär den 16 februari.

Esmeralda (Happy Jankell) är en föräldralös tjej som sedan flera år bor på ett elevhem i Silverhöjd. Hon vet inte vem hennes biologiska föräldrar är och hon känner sig vilsen och rotlös. Hennes liv är kantat av problem. I de fosterfamiljer som tagit emot henne har hennes vistelse alltid blivit kortvarig. Esmeralda sprider en olustig känsla bland de andra elverna som öppet kallar henne ”freak”. Hennes enda riktiga vän är Linus, som bor i samma korridor på elevhemmet.

Linus (Yohio) känner att hela världen blivit galen. Han föraktar alla falska lismande vuxna som säger en sak men gör en annan. Han har svårt för auktoriteter, vuxna i allmänhet och poliser i synnerhet. En upprivande konflikt med hans pappa har gjort att han till slut inte kunde bo hemma länge. Nu bor han på elevhemmet men har med sitt vresiga humör gjort sig omöjlig bland de andra eleverna. Så Linus håller sig mest på rummet och den enda han känner sig lugn och trygg med är Esmeralda. ​

Skrämmande historia med rötter i svensk urskog
Hur långt är vi beredda att gå för att skydda de vi älskar, och vilka dolda krafter kan slå tillbaka om vi låter egoism och girighet styra våra liv?Jordskott är en skrämmande historia med rötterna i den svenska urskogen. Rollerna spelas av bland andra Moa Gammel, Göran Ragnerstam och Richard Forsgren.

Premiär för nya dramathrillern Jordskott måndagen den 16 februari klockan 21.00 i SVT1 och i SVT Play.

Jordskott

Svensk prisbelönad dramathriller