Julstök med Lasse Kronér

Lasse Kronér.

Under två söndag och dan' före dan' kommer Lasse Kronér att prata om hur svenskarna förbereder sig inför julen. Han kommer att samla in julpynt och de historier som följer med dessa älskade ting tillsammans med gäster och artister.

I det första programmet åker Lasse Kronér till ett vintrigt Östersund och Åre. Han kör hundspann på vidderna, får träffa en massa ungdomar på en typiskt jämtländsk marknad och pratar jul med ”vanligt” folk. Resan fortsätter i Stockholm, där Lasse Kronér träffar artisten Sarah Dawn Finer. Därefter fortsätter Lasse Kronér till Göteborg och träffar en av de två kockar som ska medverka i Uppesittarkvällen den 23 december.

I det andra programmet, som sänds söndag 21 december, reser Lasse Kronér till Gotland där han träffar gruppen Weeping Willows, som han pratar jul, fotboll, traditioner med och dessutom pysslar med. Han fortsätter sin resa på jakt efter julen och julpynt i Stockholm, där han träffar artisten Shirley Clamp. Sista resan avslutas i Åre, där Lasse Kronér får träffar Tomtens renar.  

Utöver detta möter vi, i båda programmen, pysslande mammor och barn som hjälper tittarna med roliga, enkla och fiffiga julklappstips och julpynt. 

SVT-sändningar av Julstök med Lasse Kronér:

SVT1 och SVT Play söndag 14 december 2014 kl 20.00 (1:3)
SVT1 och SVT Play söndag 21 december 2014 kl 20.00 (2:3)
SVT1 och SVT Play  tisdag 23 december 2014 kl 20.00 (3:3)