Så gick det sen för Staffan och Greta

Greta, Pär, Anna och Staffan i Kärlekskoden.

Staffan och Greta berättar om sina val och hur det har gått med kärleken efter att kamerorna stängdes av.

Staffans val föll på 29-åriga läkaren Anna och Greta valde 35-årige managementkonsulten Pär. Både Greta och Staffan är glada över att de har varit med i Kärlekskoden.

– Det har varit superkul, hela upplevelsen och själva inspelningen i sig. Man har fått vara med om något intressant med hela vetenskapsbiten och det har varit väldigt kul, säger Staffan.

– Det har varit en annorlunda och spännande resa som jag aldrig skulle kunna ha tänkt mig, både genom resan och efter. Jag kommer aldrig att ångra det, speciellt med tanke på utfallet, säger Greta.

”Jag känner mig otroligt kär och jättelycklig”

Programmet slutade med att Greta och Pär och Staffan och Anna fick resa till kärlekens huvudstad Paris. I den totala rankingen efter de tre första programmen kom Anna på sjätte plats och Pär kom på tredje plats. Pär fick fortsätta kärleksresan med Greta efter att ha fått högst poäng inom området sociala faktorer och Anna var Staffans eget val. I dag är Greta och Pär fortfarande tillsammans men inte Staffan och Anna.

– Första gången jag såg Pär tänkte jag direkt ”wow” och kände mig otroligt attraherad. Sen var jag nervös att vetenskapen skulle motbevisa mig men den bevisade att det faktiskt var han. Vi har träffats i ett halvår nu och jag känner mig otroligt kär och jättelycklig, säger Greta.

För Staffan slutade kärleksresan med Anna efter Paris.

– På flyget hem från Paris pratade vi igenom vad vi tänkte och kände inför fortsättningen och resultatet blev att vi inte träffades mer efter det. Det är inte det att jag inte tror på att vetenskap fungerar​ för det gör jag men det är mycket som ska stämma och det gjorde det tyvärr inte den här gången, säger Staffan.

”Jag ser fram emot att få chansen att dejta igen”

Både Staffan och Greta har tvingats hålla resultatet hemligt och inte kunnat berätta hur det har gått för vare sig familj eller vänner så båda ser fram emot tiden som nu väntar.

– Nu är det skönt att programmet är slut. Jag har inte kunnat försöka dejta någon annan eftersom jag har varit tvungen att hålla resultatet hemligt. Så jag ser fram emot att få chansen att dejta igen. Jag ser fram emot det som ett barn på julafton, säger Staffan.

– Det har varit påfrestande. Jag har inte ens kunnat berätta för min tvillingsyster. Det har varit jobbigt att hålla det hemligt och jag har krupit på väggarna men samtidigt har det också varit bra att kunna lära känna någon helt själv. Annars har ju alla åsikter men nu har ingen annan kunnat lägga sig i och man har inte blivit påverkad av andra. Nu ska vi göra allt vi inte ha kunnat göra hittills. Promenera hand i hand, pussas på stan och bara leva ett normalt relationsliv, avslutar Greta.