Resa med kinesiska smaker

Fredrik Önnevall är tillbaka med en ny säsong av Kinas mat
Fredrik Önnevall är tillbaka med en ny säsong av Kinas mat

Fredrik Önnevall skildrade i åtta avsnitt Kinas mat. Liksom tidigare säsong var det en ingrediens som stod i fokus i varje program och det blev spännande möten och levnadshistorier. Tittarna fick bland annat möta Mao Zedongs personlige kock.

Dong Linfa fick av en slump jobbet som Mao Zedongs personlige kock. Han berättar hur den beryktade ledaren var privat, samtidigt som han lagar den gamle diktatorns favoriträtter. I en annan del av Kina har produktionen använt dold kamera för att kunna filma den omfattande hajfensindustrin i landet, och träffat den lilla djurrättsorganisationen Greeneyes som kämpar i motvind för att stoppa den växande trenden att äta utrotningshotade djur. Fredrik Önnevall följer det unga paret Chen Feng och Wang Ying från morgon till kväll på deras bröllopsdag och träffar mannen som kallas Pappa Ris, uppfinnaren bakom hybridriset som gett landet gigantiska risskördar. I Peking besöker Fredrik familjen Gao som hakat på den senaste storstadsflugan, att skaffa kolonilott och odla sina egna grönsaker. Och Kinas mat har äntligen varit i Sichuanpeppardistriktet för att berätta om en smakupplevelse som får de flesta att tappa hakan
 

Säsongens åtta ingredienser är:
risvin
hajfenor
te
soja
kinakål
sichuanpeppar
ullhandskrabba
ris

Visades i SVT under 2012.

Kinas mat

Bland wokpannor och risfält med Fredrik Önnevall