Kobra.

Kobra

Kulturmagasin

Kobra fördjupar fenomen och tolkar tendenser genom att skildra det mest intressanta i kulturvärlden jorden runt. Sista säsongen av Kobra sändes hösten 2017. 2018 slogs programmet samman med Edit.

Artiklar

I Kobras säsongspremiär om fake news åker Lina Thomsgård bl a till maktens centrum i Washington DC.

Falska nyheter, häxor och mänskliga robotar

Kort innan det amerikanska presidentvalet briserade en bomb på sociala medier: På en pizzeria i Washington DC sades det finnas ett sataniskt pedofilnätverk med koppling till Hillary Clinton, och ”cheeze pizza” påstods vara ett kodord för ”child pornography”. Historien var falsk, men spreds som en sanning. Kobra åker till historiens epicentrum i Washington och undersöker vad som hände. Och varför tror vi på falska nyheter?

Tom of Finlands bilder på leende män med stånd ska agera omslagspojkar när Finland firar 100 år av självständighet.

Finland firar 100 år med ikoniska kukar

Tom of Finland är en av Finlands internationellt mest kända konstnärer men var länge rätt okänd i sitt hemland. Nästa år ska hans bilder på leende män med stånd agera omslagspojkar när Finland firar 100 år av självständighet. Kobra åker över Östersjön för att kolla in förberedelserna, och ta reda på vad Tom of Finland-hypen egentligen säger om finländarna. Hur kommer det sig att hans bilder nu är framplockade ur garderoben?