Lina Thomsgård ny programledare för Kobra

Foto: Janne Danielsson /SVT

I höst gästas Kobra av Lina Thomsgård som tillsammans med Kristofer Lundström bildar en ny programledarduo. I tio vitt skilda program ska Lina och Kristofer tillsammans vrida och vända på aktuella teman, resa ut i världen och fånga samtiden, precis som tidigare i gränslandet mellan samhälle och kultur.

Så här säger Lina Thomsgård om det nya uppdraget:

”Jag känner en behaglig blandning av panik och pepp. Blir blyg av bara tanken på att jag ska få ägna hösten åt att få utforska angelägna, svåra, balla och relevanta ämnen världen över, för att tillsammans med tittarna försöka förstå vår samtid lite bättre. I mitt favoritprogram, hand i hand med det mänskliga uppslagsverket Kristofer och en prisad kulturredaktion bestående av idoler. Lyckligtvis har dom tv-klippare i världsklass som kan rätta till mitt ymniga flöde av svordomar och eventuellt avbryta mig vid behov.
Ska man debutera som programledare så är det här en lämplig nivå att göra det på tänker jag.”

Kristofer Lundström är positiv till det nya:

”Det ska bli otroligt spännande att verkligen göra något nytt med Kobra och Lina är den perfekta vitamininjektionen som kan komma in och se på saker med ny blick. Kobra ska påbörja sin 30:e säsong, vi har alltid försökt förnya oss på alla olika sätt som finns, alltid velat överraska oss själva till färg, form och innehåll - en gång bytte vi till och med program med redaktionen för Fotbollskväll för att se vad det innebar - men vi har aldrig provat programledarduo - nu är det dags!”

Kobra sänds i SVT1 och SVT Play, tisdagar kl 22.00. Seriestart 20 oktober.