Antikrundan

Anne Lundberg och experterna reser runt och möter människor som vill få sina antika föremål värderade i Antikrundan.

Programledaren Anne Lundberg framför ett lokomotiv

I år åker programmet ut för att göra den 35:e säsongen av detta succéprogram. Många av de folkkära experterna är såklart med, bland andra Rickard Thunér, Carolina Tüür och Joakim Bengtsson. Några av dessa har varit med sen starten 1989, såsom Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund exempelvis. Expertstaben förnyas ständigt, Sofie Bexhed, Cecilia Nordström, Lena Rydén och Victoria Svederberg är några i det nya gardet.  

Vilka städer besöker Antikrundan för inspelning 2023?

  • 20 augusti: Stockholms stadshus
  • 22 augusti: Mariehamn Alandica, Åland
  • 27 augusti: Borlänge Rommehedslägret
  • 29 augusti: Motala, Lokverkstan
  • 31 augusti: Karlskrona Stumholmen
  • 2 september: Landskrona Konsthall 

Tiderna är 10-18 för samtliga platser, förutom Stockholm där dörrarna stängs kl 17.  

– Att vi startar sommarens turné med att spela in Antikrundan i Blå hallen i Stockholms stadshus känns fantastiskt - jag kan inte tänka mig en vackrare plats att starta Antikrundan på! Att även få ta med Antikrundan till Åland känns helt rätt i dessa tider av tätare kontakt och närmare samarbete mellan Sverige och Finland, säger Anne Lundberg, programledare för Antikrundan sedan 24 år tillbaka. 

– Vi är också glada att återvända till Mariehamn och Karlskrona som bägge två var succéer förra gången. Och det är roligt att äntligen få komma tillbaka till Motala, Borlänge och Landskrona som fått vänta länge på ett återbesök – men plötsligt så händer det! säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan.

Hur deltar jag på plats?

OBS! Föranmälningarna är nu stängda, men ingen fara! Vill du besöka oss så är det bara att komma! 

Du får max ta med dig 10 föremål. Ta gärna med lite fika och dela din dag med Sveriges främsta antikexperter.

Vi värderar såklart alla föremål (med undantagen mynt, frimärken, fordon och musikinstrument).

Kan jag skicka in bilder, ringa er eller skriva på sociala medier för att få ett föremål värderat av era experter utanför inspelningen? 

Nej. Vi värderar endast föremål på inspelningsplatsen. Vi gör inga hembesök (utöver de förbokade). Vi gör inte heller inga värderingar via telefon, mejl eller sociala medier.

Antikrundans experter finns med oss när vi spelar in tv-programmet i augusti och september. Resten av året klipper vi och planerar programmet men har inga experter på plats. 

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss