Kommentarsregler för SVT:s sociala medier konton

SVT sänder många program varje dag och skriver likaså flera artiklar dagligen och vi vill veta vad du tycker, tänker och känner om dessa. Vi ser gärna att du diskuterar vårt innehåll på våra sociala medier konton. Våra kommentarsfält är därför öppna och alla är välkomna att delta i samtalen som äger rum - så länge du följer våra kommentarsregler.

Vi modererar våra kommentarsfält varje dag för att se till att ingen bryter mot kommentarsreglerna och att alla håller en god ton mot varandra. Modereringen sker manuellt och därför kan det ta en stund innan vi upptäcker kommentarer som strider mot reglerna.

Har du frågor, synpunkter eller förslag gällande modereringen? Kontakta oss gärna på kontakt@svt.se.

Kommentarsregler

Hot och hat: På våra sociala medier konton har vi nolltolerans mot hot och hat, oavsett var det riktas. Vi förstår att vissa ämnen kan väcka starka känslor, men det är inte okej att uttrycka vad som helst. Kommentarer som sprider hot och hat kommer att raderas.

Förtal och skvaller: Vi har nolltolerans gällande förtal. Kommentarer som innehåller förtal eller spekulationer, ryktesspridningar och skvaller om privatpersoner kommer att tas bort. Detsamma gäller kommentarer som innehåller privata uppgifter.

Hets mot folkgrupp: Nolltolerans råder för hets mot folkgrupp. Vi värnar om människors lika värde oavsett etnicitet, nationalitet, tro, sexualitet eller könstillhörighet. Kommentarer som innehåller nedsättande generaliseringar kommer att raderas.

Personpåhopp: På våra konton tillåter vi inte personpåhopp, varken mot personer i inläggen eller kommentarsfälten. Vi vill bidra till att skapa ett bättre klimat på nätet och kommentarer som inte skiljer på sak och person kommer att tas bort.

"Off-topic": Vi vill bidra till att främja dialogen på sociala medier och vi accepterar inte kommentarer som inte håller sig till ämnet för inlägget. Detta gäller även kommentarer som försöker leda in på ett annat spår - allt har sin tid och plats.

Kampanjande och spam: För att främja dialogen på sociala medier godkänner vi inte kommentarer som består av kampanjande eller spam. Uttryck gärna dina egna tankar om ett ämne, men använd inte kommentarsfältet som en megafon för olika budskap.

Länkar och bilder: Vi tillåter inte kommentarer som innehåller externa länkar eller bilder (inklusive gif:ar). Det gäller även om du anser att källan är pålitlig och länken säker. Vi har tyvärr inte möjlighet att kontrollera detta eller upphovsrätten.  

Blockering

Du som skriver på SVT:s sociala medier konton ansvar själv för att dina kommentarer följer kommentarsreglerna. Om du bryter mot reglerna kommer du att blockeras. Användare som bryter mot lagen kommer dessutom att polisanmälas. Hur länge du är blockerad är en bedömning vi gör från fall till fall. 

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss