Rapport och Aktuellt

SVT har två stora nyhetsprogram, Rapport och Aktuellt. Tidigare var det två helt skilda redaktioner, men nuförtiden samarbetar de och delar material med varandra.

Rapports programledare Katarina Sandström, Fredrik Skillemar och Lisbeth Åkerman i Rapports studio.

Aktuellt och Rapport är två olika redaktioner med olika reportrar och redaktörer, men båda programmen speglar dagens största nyheter. För att vara kostnadseffektiva samarbetar programmen ibland om materialet, istället för att göra två liknande reportage om samma nyhet. Vi vet att det är en liten andel av vår publik som väljer att se båda nyhetsprogrammen varje kväll. 

De två programmen har olika profil. Aktuellt är vårt fördjupande nyhetsprogram där vi varje dag väljer att fördjupa ett par, tre nyheter. 

Olika uppdrag

Aktuellts uppdrag är att ge plats för sammanhang och olika perspektiv på dagens viktigaste händelser. I uppdraget ligger också intervjuer och debatter med människor som har djup kunskap eller betydelse för frågan där olika synsätt möts. Samtidigt ska programmet rapportera kortfattat om andra viktiga nyheter så att den som tittar ändå får en helhetsbild av dagens viktigaste händelser. 

Rapport är en rak dagskrönika där vi presenterar det viktigaste som hänt i Sverige och världen. Tittaren ska få överblick och förståelse för nyheterna under dagen i en noga utvald och väl berättad ordning. 

Vid extremt stora nyhetslägen ska Rapport ägna större delen av sin sändning åt en nyhet och då ge större sammanhang och fördjupning åt ämnet. 

Både Rapport och Aktuellt har ett nära samarbete med svt.se.

Här kan du se Rapport och Aktuellt i SVT Play

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss