SVT Play: Chromecast

Med en Chromecast kan du se SVT:s program och sändningar när det passar dig bäst - direkt i din tv!

Vi rekommenderar att du följer Googles instruktioner för att installera din Chromecast.

Så här castar du

  1. Anslut din tv till samma Wi-Fi-nätverk som din dator, mobil eller surfplatta är ansluten till.
  2. Tryck på chromecast-ikonen i appen eller videospelaren.
  3. Välj den Chromecast du vill casta till.
  4. Börja titta!

Systemkrav

Vi har stöd för att casta i SVT Play-appen till både Android och iOS. Det går även att casta via webbläsaren Chrome från datorer och apparater med operativsystemet Android.

Frågor och svar

Jag har en Chromecast generation 1, varför fungerar SVT Play dåligt med den?

Google har sedan våren 2023 upphört med stöd för Chromecast generation 1 (modellnummer H2G2-42), och därför kommer vi att göra samma sak vad gäller SVT Play och Chromecasten generation 1.

Enheten kommer att gå att använda fortsättningsvis, men vi kan inte garantera att det fungerar utan problem. Vi är redan nu medvetna om att det kan uppstå problem i uppspelningen av vissa program på enheten. Vi kommer däremot inte att arbeta för att lösa dessa då enheten inte längre underhålls och uppdateras av Google.

Det går inte att casta den syntolkade versionen av mitt program?

Du måste välja den syntolkade versionen av ett program i spelaren innan du börjar casta för att syntolkningen ska följa med.

Varför fungerar det inte i min tv?

Det kan bero på inställningar i din tv eller hemmabioanläggning, eller att din tv inte fungerar enligt specifikation. Följande fel känner vi till sedan tidigare,

Inget ljud alls via inbyggda tv-högtalare
Om du använder tv:ns inbyggda högtalare när du tittar på SVT Play via chromecast men inte får något ljud alls behöver du kontrollera om du har uppdaterat till den senaste programvaran för din tv. Mer information om hur du uppdaterar din tv hittar du på tv-tillverkarens hemsida.

Vid problem med ljud via extern hemmabioreceiver eller soundbar
Testa först att använda de interna högtalarna i din tv och undersök om problemet kvarstår. Koppla loss högtalarna och ändra inställningar så att ljudet spelas upp internt. Om ljudet fungerar är det en konfiguration i din tv som behöver genomföras för att lösa problemet.

Om du anslutit högtalaren via en optisk kabel eller coaxial digital kabel (även kallad S/PDIF eller toslink) till en stereoförstärkare eller soundbar som endast kan hantera stereo-signaler behöver du ändra inställningar i din tv. Det fungerar olika hos olika tillverkare och SVT kan inte hjälpa till med detta.

Jag får stereoljud istället för 5.1-ljud i en apparat som stödjer surround-ljud.

Det man kan testa är att aktivera inställningen Förenklad uppspelning. Den finns under inställningarna för SVT Play på webben och för SVT Play på iOS-apparater.

Chromecast-symbolen saknas på SVT Play

Läs mer här: Chromecast-symbolen saknas

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss