Vad heter låten i programmet?

Ljud och musik är en viktig del i att göra tv. Vi har många fantastiska program med mycket fantastisk musik.

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om musik i våra program.

Vad heter låten?

De flesta program har en låtlista i eftertexterna. Titta gärna där! Du hittar många av våra program på SVT Play. Många program, speciellt filmer och dokumentärer, så finns musiken även skriven på hemsidor på internet.

Jag tittade på låtlistan i slutet av programmet. Men där fanns inte låten med. Vad gör jag?

Ett starkt tips är att ladda ner en app eller annan tjänst som kan lyssna av och ge förslag på vilken låt det är. Det finns flera såna appar och tjänster på internet.

Är det så att det står en "komposer/composer" med i eftertexterna betyder det att musiken är specialskrivet för programmet. Det är sällan dessa låtar är släppta att lyssna på, exempelvis på en streamingtjänst.

Jag hittar inte låten på internet eller en streamingtjänst?

Ibland är det produktionsmusik och katalogmusik. Det vill säga att det inte är en utgiven musik utan endast producerad för att ha med i olika produktioner. Därför hittar du inte låten.

Jag hittar verkligen inte låten fast jag har testat allt. Var kan jag vända mig?

Först och främst kan du vända dig till produktionsbolaget. Vem som har producerat programmet hittar du i slutet av programmet. Om det är så att SVT har producerat programmet kan du vända dig till oss. Obs! Kom ihåg att skriva vilket program och vilket avsnitt det handlar om. 

För att kontakta oss, läs mer i guiden Så kontaktar du SVT.

Abba sjungandes Waterloo i Melodifestivalen 1974

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss