Videostatistik på SVT Play

Här kan du som är intresserad av videoteknik läsa mer om hur vi jobbar med våra olika format, och om du upplever lagg eller dålig kvalité kan du jämföra din statistik med vår och felsöka problemet själv.

Statistiken visas (och döljs) genom att spela upp ett program i svtplay.se och klicka på D på tangentbordet. Informationen som visas ser ut så här,

  • Bild: Den nuvarande bildprofilen som visas
  • Ljud: Videons ljudprofil (ofta finns bara en)
  • Buffer: Antalet sekunder som har laddats ner i förväg och då kan man fortsätta titta utan anslutning. 
  • Anslutning: Din egen anslutningshastighet.
  • Begränsad bandbredd: Om funktionen Begränsa videokvalitet är aktiverad.
  • Tillgängliga bildprofiler: De olika kvalitets- och upplösningsnivåerna som är tillgängliga för videon. SVT Play väljer den bästa utav dessa med hänsyn till anslutningen samt om man valde att begränsa kvaliteten.

Vad gör jag om videon laggar eller visas i låg kvalitet?

Kolla anslutningen, buffert och bildprofilen som du får, samt försök att spela upp andra program (olika program kan ha olika bildprofiler). Sedan kan du felsöka nätverket och se om något av det avhjälper problemet. Om problemet kvarstår kan ni kontakta oss på SVTPlay@svt.se och bifoga statistiken samt förklara hur ni själva har felsökt problemet.

Hur mycket data tar ett program?

[Bild (kbps) + Ljud (kbps)] * 0,45 = MB/timme. 

Värdet som står i bildprofilen är dock inte konstant längst hela videon. Därför får du referera till dessa värden istället. En video på högsta kvaliteten kommer då att ta ungefär 1,6GB per timme.

Sök efter svar och guider

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta oss