Filmguide genom sommarregn och soliga dagar

Nu är det bad och utomhusbio tänker vi på redaktionen. Men också tid för SVT Play och en egen filmstund på stranden, på en filt i gräset eller när sommarregnet vräker ner utanför husknuten.

Det här är en guide genom sommarens sändningar. Vi premiärsänder kortfilmen Cupcake av Jane Magnusson. Vi sänder Ture tärning av animatören, ja vi får faktiskt säga legendariska, Johan Hagelbäck och vi premiärvisar också Lycka, en femårsplan av Karin Wegsjö och Janna Holmstedt.

Vi repriserar årets Guldbaggevinnare för Bästa kortfilm, Still Born av Åsa Sandzén, och vi visar sju ytterligare favoriter i repris. 

Som de här: Ett Gotland fyllt av drömmar i filmen Inte panik av Elisabeth Marjanović Cronvall. En sommarnatt nära, nära med bultande hjärtan i Första gången av Anders Hazelius.

Vi visar också en container som korsar havet. Fylld med människors hopp om en bättre framtid någon annanstans i ett annat land i filmen A Society av Jens Assur. Eller en människans sanna, och kanske då tragiska jag, i Roy Anderssons Härlig är jorden.

Vi visar ett pulserande Göteborg i sommarnattens ljus 1999 i Banga inte av Fanni Metelius och en uppgörelse med sig själv, sitt jag, i den starkt humoristiska men också obehagliga Se mig av Crazy Pictures. Vi visar också den bitterljuva förälskelsen i Sascha Fülschers kortfilm Next Door Letters.

På fredag släpper vi även en stor nyhet för hösten och vinter 2015! Vi är så glada för det. Fina planer på gång för kortfilm!

Tills dess håll koll på tablån och SVT Play.
Måndag 6 juli SVT2 20:55 Ryggen fri av Victor Hertz PREMIÄR
Måndag 29 juni SVT1 18:20 Fikon av Nicolas Kolovos PREMIÄR
Måndag 13 juli SVT1 18:20 Ture tärning av Johan Hagelbäck PREMIÄR
Måndag 20 juli SVT1 18:20 Still born Årets Guldbaggevinnare i repris
Lördag 1 aug SVT2 20:15 Cupcake av Jane Magnusson PREMIÄR under prideveckan i Stockholm
Fredag 3 aug SVT1 19:15 Lycka, en femårsplan av Karin Wegsjö och Janna Holmstedt PREMIÄR
Onsdag 19 augusti SVT1 20.55 Bokstavsbarn av Erik Rosenlund PREMIÄR
 

Webbexklusiva kortfilmer på SVT Play i sommar från och med 25 juni:

Inte panik av Elisabeth Marjanović Cronvall
Första gången av Anders Hazelius
A Society av Jens Assur
Härlig är jorden av Roy Andersson
Banga inte av Fanni Metelius
Se mig av Crazy Pictures
Next door letters av Sascha Fülschers