Årets livsstilsprogram

Gift vid första ögonkastet.

Från SVT är fyra program i kategorin nominerade till tv-priset Kristallen.

Gift vid första ögonkastet

Sex singlar, som har provat allt i jakten på den stora kärleken, matchas ihop av ett expertteam. Första gången de ser och träffar varandra är då de gifter sig. Framför tv-kamerorna. Kan kärlek uppstå vid första ögonkastet? Och hur känns den första kyssen? Paren ska leva som äkta makar i fyra veckor. Uppstår kärlek har experimentet lyckats – om inte ska de skiljas. Kan ett arrangerat äktenskap vara vägen till den stora kärleken? I Gift vid första ögonkastet medverkande experterna Daniella Gordon, Maria Helander, Louise Linder och Andreas Schill. Producent: Mathias Barnekow. Produktionsbolag: Baluba.

Historieätarna

Lotta Lundgren och Erik Haag wallraffar sig igenom olika tidsepoker med hjälp av maten, och de smakar på det bästa och det sämsta ur vår svenska mathistoria. Förra året sändes den andra säsongen av Historieätarna och vi minns bland annat 1960-talets diet på konserver och smörgåsar, nationalromantiken med kaffe, brännvin och vetelängd och inte minst 1500-talet som erbjöd en fasansfull blandning av fylld oxe, svagt öl, långkokt mage, sur fisk och hårt bröd. Producent: Karin af Klintberg. Produktionsbolag: Thelma & Louise.

Husdrömmar

Vad är det egentligen som händer när man väljer att förverkliga sin stora husdröm? Hur påverkar det livet och relationen? I Husdrömmar synas villor, nybyggen och renoveringar i sömmarna av arkitekten Gert Wingårdh, medan programledaren Pernilla Månsson Colt följer familjerna på denna spännande resa. Producent: Jonas Skottheim.

Alla är fotografer

I Alla är fotografer söker Johan Rheborg och Henrik Schyffert efter både kunskapen och inspirationen för att ta den perfekta bilden. På sin resa träffar de krigsfotografer, konstnärer, modefotografer, skolfotografer och porträttfotografer. Producent: Carl Tofft. Produktionsbolag: Brommamamma.