Kattis Ahlström leder Kristallen 2017

Kattis Ahlström, programledare för Kristallen 2017.

Tv är en kompis som man kan vara sig själv med. Man kan ligga tillsammans i soffan och moffa i sig godis, diskutera livets stora frågor eller klä upp sig till tänderna och gå på fest ihop. Den 1 september får tittarna gå på Kristallen med Kattis Ahlström. Det utlovas glitter, glamour och stjärnor på röda mattan när det gångna årets bästa tv-program prisas med kristaller.

– Det känns hedrande och roligt att leda Kristallen och lyfta fram allt från smarta och roliga kollegor till program som gjort skillnad i stort och smått, säger Kattis Ahlström om sin programledarroll.

– Vi vill uppmärksamma våra tittare på hur central tv:n, i alla dess former, är i våra liv. Vi tar tv:n så för givet och glömmer hur fantastiskt det är, säger Anders G Carlsson, Kristallens projektledare på SVT.

Stiftelsen Det svenska tevepriset grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Film & TV-producenterna. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. Tv-priset Kristallen delas i år ut för trettonde året och sänds i SVT för tredje gången.

19 statyetter delas ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året. Av de 19 olika kategorierna utses 13 pristagare ut av en jury, fyra av publiken och Kristallen delar ut ett Hederspris samt det nystiftade Vinnarjuryns specialpris.

SVT producerar programmet och precis som förra året hålls galan på Stockholmsmässan. Mer information om Tv-priset Kristallen, tidigare vinnare och organisation, finns på www.kristallen.tv.

SVT1 och SVT Play fredag 1 september klockan 20.00: Kristallen 2017