Den 27 maj öppnar Abba The Museum igen, på ett smittsäkert sätt. Foto: TT

ABBA-museet öppnar igen

Publicerad

Den 27 maj öppnar ABBA The Museum igen, efter att ha varit stängt sedan november 2020.

Efter att ha varit tvungna att hålla stängt i snart 200 dagar förbereder sig nu ABBA The Museum på att återigen få ta emot besökare.

– Vi kan knappt vänta efter att få överstiga besökarnas förväntningar, låta dem njuta av musiken, magin och minnena av ABBA och att de återigen kan få gå in och dansa ut, skriver museichefen Caroline Fagerlind i ett pressmeddelande.

Inför öppningen kommer ett nytt biljettsystem att införas, som kommer att göra det möjligt för besökare att avboka sina besök i upp till 24 timmar innan vistelsen. Detta för att lättare kunna uppmana besökarna att stanna hemma om de känner sig sjuka. Handsprit kommer att finnas strategiskt utplacerat runt om i museet och plexiglas har monterats för att skydda personalen.

– Vi kommer attt öppna på ett ansvarsfullt sätt och har anpassat museet till pandemin. Ett besök på ABBA The Museum är säkert och tryggt för både besökare och personal, skriver Caroline Fagerlind.

Museishoppen kommer vara öppen samtidigt som museet och utställningen ”Mamma mia! Behind the movie magic” kommer även förlängas till december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.