Aftonbladet lämnar TS

Publicerad

På fredagen kunde Aftonbladet ta del av sina dystra upplagesiffror för 2009 när Tidningsstatistik AB (TS) presenterade sina siffror. Och nu kommer beskedet att tidningen inte längre vill vara med i TS-samarbetet.

I TS-siffrorna så räknas Expressens, GT:s och Kvällspostens upplagor samman. Det är något som Aftonbladet vänder sig emot. De vill att tidningarna ska få sina upplagor redovisade var för sig. Det skulle innebära att glappet mellan Expressen och Aftonbladet ökade markant. Samtidigt har Expressen, GT och Kvällsposten ett mycket intimt samarbete om lejonparten av innehållet i tidningarna.

Aftonbladet vill nu att Expressen ska vara med och skapa ett nytt system för att mäta tidningarnas storlek.
– TS kostar oss ett tvåsiffrigt miljonbelopp varje år. Vi vill lägga de pengarna på något annat. Under hösten har vi haft diskussioner med Thomas Mattsson på Expressen och jag hoppas att vi ska nå en samsyn om en ny modell. Dagens system är uråldrigt, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin till Resumé.

Kulturnyheterna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer