Åklagaren: Kan inte utesluta att Alec Baldwin åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Mary Carmack-Altwies kommer att hålla en presskonferens med anledning av dödsskjutningen under inspelningen av filmen Rust. Hon uppger för New York Times att det inte är uteslutet att Alec Baldwin kan åtalas.

Som skådespelare riskerar inte Alec Baldwin att ställas till svars för skotten som dödade en filmfotograf. Men i sin roll som producent kan Alec Baldwin komma att åtalas.

– Vi utesluter inget, säger åklagaren Mary Carmack-Altwies till New York Times.

Hon säger att utredningen koncentrerar sig på att ta reda på vilken typ av ammunition som användes och vem som gav pistolen till Alec Baldwin.

– Det fanns enorma mängder kulor vid den här inspelningen och vi behöver ta reda på vad de var.

Håller presskonferens

Carmack-Altwies kommer senare under dagen att delta i en presskonferens om utredningen kring den tragiska olyckan vid inspelningen av filmen ”Rust” den 21 oktober.

Till nyhetsbyrån AP säger hon att att utredningen fortfarande befinner sig i sin linda och att det dröjer innan man kan fatta beslut om eventuella åtal.

Vapnet som Baldwin använde var ett av tre som fanns på en vagn utanför byggnaden där man repeterade en scen ur filmen. Myndigheterna har beslagtagit tre svarta revolvrar, hölster, ammunition, klädesplagg och säkrat spår av vad som tros vara blod.

Klockan 17 svensk tid inleds presskonferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.