Hans Rosling. Foto: Henrik Montgomery/TT

Alla gymnasietreor i Sverige får Roslings bok gratis

Uppdaterad
Publicerad

När Barack Obama tipsade om en rad böcker i slutet på sommaren fanns Factfulness: Tio knep som hjälper dig att förstå världen av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund med i samlingen. Nu får samtliga gymnasietreor i Sverige chans att läsa samma bok.

I ett samarbete med Marianne och Marcus Wallenbergs Stiftelse ger nu Nobel Center samtliga gymnasietreor möjlighet att ladda ner boken gratis.

”Nobel Centers uppgift är att lyfta vetenskapens och humanismens roll i samhället, något som är särskilt viktigt i tider då fakta inte alltid respekteras. Med den här satsningen hoppas vi att Sveriges gymnasietreor inspireras av den anda som Alfred Nobel såväl som Hans Rosling verkade i”, säger Anna Sjöström Douagi, programchef på Nobel Center, i ett pressmeddelande.

”Boken slår hål på flera myter. Vi hoppas att nedladdningsmöjligheten ska stimulera till diskussioner om vikten av fakta i landets gymnasieklassrum”, säger Peter Wallenberg Jr, ordförande för stiftelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer