Skådespelaren Allan Svensson ska spela före detta länspolismästaren Göran Lindberg, som avtjänar ett långt fängelsestraff för grov våldtäkt. Foto: TT Bild.

Allan Svensson spelar ”Kapten Klänning”

Uppdaterad
Publicerad

”Fallet Kapten Klänning”, med urpremiär på Uppsala stadsteater i vår, vill lägga fokus på Göran Lindbergs offer.

År 2010 dömdes Göran Lindberg till sex års fängelse för grov våltäkt på flera unga flickor.

Innan sanningen om länspolismästaren kom fram var han känd för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor inom Polisen, och omnämndes ofta med smeknamnet ”Kapten Klänning”.

Den 5 april har föreställningen ”Fallet Kapten Klänning” urpremiär på Uppsala stadsteater. Nu står det klart att det blir skådespelaren Allan Svensson som spelar rollen som Göran Lindberg.

Har dramatiserats tidigare

”Fallet Kapten Klänning” är skriven av dramatikern Christina Gottfridsson och baserad på material från förundersökningen. Enligt teatern vill man fokusera på de unga flickor som blev offer för Göran Lindberg.

I september hade ”Operation värdegrund”, en dramatisk läsning om fallet Göran Lindberg, premiär på Stockholms stadsteater.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.