Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra, Jan Björklund, Annie Lööf, Jimmie Åkesson, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin och Ebba Busch Thor. Foto: TT

Nu startar Almedalsveckan

Uppdaterad
Publicerad

I över fyrtio år har Almedalsveckan arrangerats på Gotland. Sedan Olof Palme talade från ett lastbilsflak i Almedalen 1968 har det vuxit till en enorm politisk mötesplats. Kulturnyheterna kommer att finnas på plats för att ge dig de senaste rapportera från kulturvärlden.

De vanligaste ämnena bland evenemangen i Almedalen handlar om vård och omsorg, barn och ungdomar, hållbarhet, byggande samt klimat och miljö. Men det finns också en hel del kultur i programmet.

Tryckfrihetsförordningen firar 250 år och det sätter stora spår i programmet. Det fria ordet kommer att diskuteras och analyseras ur många vinklar, allt från scenkonstens roll i samhällsdebatten till journalisters säkerhet.

Vi på Kulturnyheterna kommer bland annat att följa upp vår granskning #Kulturklyftan för att se vad som har hänt med de kommunala kultursatsningarna sedan undersökningen presenterades i februari.

Almedalsveckan i siffror

3719 evenemang

1706 arrangörer

7000 medverkande

1035 är antalet evenemang som genomförs under tisdagen den 5 juli, den dag som innehåller flest evenemang

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturen i Almedalen

Mer i ämnet