Inga nya lättnader är att vänta i augusti vad gäller publikrestriktionerna. Foto: Stefan Jerrevång/ TT

Amanda Lind om lättnader: Siktar på september

Uppdaterad
Publicerad

Inga nya lättnader är att vänta i augusti vad gäller publikrestriktionerna. Det stod klart när regeringen bjöd in till pressträff i regeringskansliet under torsdagen.

Kulturminister Amanda Lind, som fanns på plats för att svara på frågor, sade att man fortsätter att sikta på september.

– Något exakt datum finns inte, men målsättningen är som tidigare september. Nu finns det en plan på plats. Folk vet vad som är nästa steg. Sedan är det bra om det kanske sker tidigare, sade hon.

Amanda Lind påminde om att lättnaderna som genomfördes den 1 juli har haft stor betydelse för många, men ytterligare lättnader är inget som man kan besluta om utan att en rad olika faktorer är uppfyllda.

– Det hänger på vaccinationsgraden, smittokurvan, dödstalen och belastningen på sjukvården. En total sammanvägning behöver göras. Vi kommer att fatta ett beslut så snart som det är möjligt, sade hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.