Sångerskan Kristin Amparo som medverkar i Ambra Succis föreställning Lyssna Foto: Pressbild Dansens hus/Einar Kling Odencrants

Dansföreställningen Lyssna greppar våldets verkningar

Uppdaterad
Publicerad

På Dansens hus i Stockholm pågår koreografen Ambra Succis nya föreställning, Lyssna. En föreställning där inspirationen hämtats från metoo-rörelsen, men den tar också ett större grepp om temat våld där både dansarna och koreografen själv vittnar om egna erfarenheter.

Föreställningen Lyssna handlar om våld i olika former. Sexuellt våld, våld mot den egna kroppen och våld inom familjen inte minst. Koreografen Ambra Succi har med utgångspunkt i metoo-rörelsen skapat en dansföreställning som vill få oss att lyssna, såväl offer som förövare och alla andra.

– Man undrar, vill folk se detta? Ingen aning, men föreställningen var ett behov som jag burit inom mig i 40 år, säger koreografen Ambra Succi till Kulturnyheterna.

Se hela inslaget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.