Christian Bale fick sitt genombrott med American Psycho. Han kommer dock inte medverka i musikalversionen.

American Psycho blir musikal

Uppdaterad
Publicerad

Kultförklarade boken som blev en lika uppmärksammad film sätts nu upp som musikal i London.

Bret Easton Ellis kontroversiella roman American Psycho handlar om en ytlig yuppie som kombinerar livet på Wall Street med att vara massmördare. Romanen blev vida känd för sina grova våldsskildringar och gjordes om till film år 2000, då med Batman-skådisen Christian Bale i rollen som finansmannen Patrick Bateman.

Storsatsning

I december är det dags för fenomenet att ta över även musikalscenen och ett antal namnkunniga personer står bakom produktionen, det skriver NME. Manuset kommer från Glee-författaren Roberto Aguirre-Sacasa som även arbetar på den nya versionen av Spielbergs skräckklassiker Carrie. Regin står teaterveteranen Rupert Goold för.

Musiken tros dra inspiration från den tuggummipop som präglade yuppieeran, till exempel Huey and the News och Genesis. Men de fans som hade hoppats på att få se Christian Bale sjunga ”Hip to be square” blir besvikna. Det är ännu inte klart vem som kommer att spela huvudrollen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.