Amy Deasismont debuterar med tv-serie: ”Ibland ville man bara bli tagen på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Amy Deasismont var tidigare känd under artistnamnet Amy Diamond. Nu debuterar hon som manusförfattare och skapare av serien Thunder in my heart, som hon arbetat med i sex år och där hon även spelar huvudrollen. Serien handlar om de första skälvande åren i vuxenlivet.

– Jag tyckte att det var en så konstig tid, både spännande och fantastisk på många sätt, men också jättejobbig! Ibland ville man bli tagen på allvar och ibland ville man bara bli kramad och att nån skulle säga “gör så här så blir det bra ”, säger Amy Deasismont.

Serien följer ett kompisgäng och i de andra rollerna syns bland annat stjärnskottet Alexander Abdallah, känd från Snabba Cash och debutanten Julia Lyskova Juhlin som är mest känd från podden Daddy Issues. Serien handlar om innerlig vänskap och relationer, men också om frigörelsen från en självcentrerad pappa, som spelas av Gustaf Hammarsten.

– Jag tycker det var intressant att skriva om en frigörelseprocess i förhållande till en människa som har stor makt över henne, säger Amy Deasismont och fortsätter:

– Känslan att hitta kraften att stå upp för sig själv, den kan man applicera på många situationer. Alla människor har den kraften på olika sätt, jag tycker den är fin att berätta om.

När Amy Deasismont började skriva manuset var det inte bestämt att hon skulle spela huvudrollen. Men det slutade med att hon själv är med i nästan varenda scen. Eftersom hon arbetat med serien i sex år är det är det som att hon själv hunnit bli vuxen under tiden.

– När jag var liten tänkte jag att när jag är i den åldern kommer jag ha stenkoll på allting. Men så blev det inte! Men nu har jag accepterat att vuxenheten är något annat. Det är som är härligt, att det är lite svårt och klurigt också.

Thunder in my heart har premiär på Viaplay 23 maj

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.