Eric Stern, Sofia Ledarp och Linus Wahlgren. Foto: Johan Paulin /SVT

Traditionell julstämning i fokus för årets julkalender

Uppdaterad
Publicerad

Om en månad är det dags för årets julkalender att dra igång. Årets upplaga handlar om familjen Storm som byter storstadslivet mot småstaden Järnkroken. I rollerna syns bland annat Lena Philipsson, Johan Rheborg och Shima Niavarani.

Årets julkalender heter Storm på Lugna gatan, och handlar om familjen Storm som väljer att i juletid byta storstadslivet mot den sömniga småstaden Järnkroken. Egensinniga grannar, en årlig ”julkamp” och julsabotörer kommer dyka upp under de 24 dagarna fram till julafton.

– Att få vara med i julkalendern är en stor ära! Det känns extra kul att årets julkalender har så mycket julstämning i sig. Snö, lussebullar, julpynt, tomtar men också mycket humor, spänning och igenkänning, säger skådespelaren Cecilia Forss i ett pressmeddelande.

– Jag tror och hoppas att det blir en julkalender som hela familjen kommer vilja kolla på, stora som små, fortsätter hon.

Julkalendern regisseras av Emma Bucht och i rollerna syns bland annat Lena Philipsson, Johan Rheborg, Cecilia Forss, Shima Niavarani och Ulla Skoog.

Storm på Lugna gatan har premiär 1 december 2018 i SVT1 och Barnkanalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.