Blondie och Take That ställer in. Hur Ariana Grande gör är inte klart. Foto: TT

Artister ställer in konserter efter attacken i Manchester

Uppdaterad
Publicerad

Efter explosionen vid arenan i Manchester i samband med Ariana Grandes konsert väljer flera artister att ställa in sina konserter av sympati för offren.

Under gårdagen skulle Take That spela på Liverpool Arena, men valde enligt sin Twitter att ställa in spelningen ”av respekt för alla människor och deras familjer som påverkades av det fasansfulla dådet”. Bandet skjuter också upp de tre spelningar som skulle ske i Manchester Arena under veckan.

Även Blondie valde enligt Twitter att skjuta upp sin spelning i London under gårkvällen av ”respekt för offren”.

Terrorattack i Manchester

Justin Bieber har samma manager, Scooter Braun, som Ariana Grande. På Instagram uppmanar Justin Biebers unga fans nu managern att ställa in Biebers kommande Englandsspelningar – av rädsla för sångarens liv.

Oklart om Ariana Grande fortsätter världsturnén

Huruvida Ariana Grande väljer att fortsätta sin världsturné är inte klart. Ytterligare två spelningar är schemalagda under veckan och arenan O2 i London har ännu inte gått ut med att konserterna ställs in. ”Vi har fortfarande kontakt med Ariana Grandes promoters gällande ett slutgiltigt beslut” skriver man på sin Twitter.

Stjärnans världsturné ska pågå till den 21 september.

LÄS MER: Explosion i Manchester – så reagerar artistvärlden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet