Bandet Augustifamiljen lämnar På spåret efter tio år. Foto: Bo Håkansson/TT

Augustifamiljen lämnar På spåret efter tio år

Uppdaterad
Publicerad

På fredag går årets final av På spåret av stapeln, och avsnittet blir det sista i vilket bandet Augustifamiljen deltar. Vem, eller vilka, som nästa år tar över stafettpinnen som husband är inte klart.

Göteborgsbaserade Augustifamiljen har varit husband i tittarmagneten På spåret under tio års tid, och har under den tiden framfört runt 260 låt-tolkningar. Nu meddelar gruppen att samarbetet med SVT-produktionen är över. Vem, eller vilka, som tar vid nästa år är inte klart.

– Det är svårt att tänka sig något lyxigare än att få ha haft Augustifamiljen som husband under tio års tid. Den musikaliska nivån är oslagbar, säger Christina Hill, programchef SVT, i ett pressmeddelande.

Vill satsa på egna projekt

Augustifamiljens kapellmästare, Stefan Sporsén, säger att bandet vill satsa på egen musik och egna projekt.

– Att SVT varit modiga nog att låta oss ta ut svängarna i låtval, arrangemang och inte minst artistsamarbeten har verkligen varit utmanande och utvecklande för oss – och vi hoppas det givit tittarna en smula nya musikaliska upplevelser och känsla för vilken samling fantastiska artister vi har i vårt land, uppger Stefan Sporsén i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.