Avicii nomineras postumt till MTV-galan VMA. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Avicii nomineras till MTV-galan efter sin död

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske dj-stjärnan Avicii fortsätter hyllas världen över. Nu nomineras han till MTV-galan månader efter sin död.

När nomineringarna till MTV:s musikpris VMA nu har släppts står det klart att Avicii finns med bland de utvalda. Den svenske dj-stjärnan, som gick bort i april, har nominerats postumt i kategorierna bästa dans och bästa visuella effekter för sin “Lonely together”-video.

Hiphop dominerar

I övrigt visar årets nomineringar vilket framgångsrikt år den amerikanska hiphopen har haft. Bland galans 18 kategorier dominerar artisterna Drake, Beyoncé, Jay-Z, Cardi B och Childish Gambino.

Rapparen Cardi B, som slog igenom med låten ”Bodak yellow” i augusti förra året, kan stoltsera med allra flest nomineringar. Hon har chans att kamma hem pris i hela tio kategorier, bland annat för bästa nya artist, bästa video och bästa låt.

Beyoncé och Jay-Z nominerade

Strax efter kommer det mäktiga musikerparet Beyoncé och Jay-Z med åtta nomineringar för den påkostade musikvideon till låten ”Apeshit”, som har spelats in på konstmuseet Louvren i Paris.

Själva prisceremonin kommer att direktsändas på MTV den 20 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.