”Jag har sett det jag rappar om”, säger B.Baby, rapparen från Biskopsgården som gjort succé. Foto: Pressbild/United Stage

B.Baby rappar om sin verklighet på EP:n ”En unge”

Publicerad

På bara ett år har den 20-årige rapparen från Biskopsgården i Göteborg nått 20 miljoner strömningar på Spotify. Nu släpper hiphop- och R&B-artisten EP:n “En unge”.

På drygt två år har B.baby hunnit släppa debutalbum, toppat listor och uppmärksammas för sina djupa ämnesval. Ep:n ”En unge”, är en mörk skiva där B.Baby skildrar sin omgivning där killar, tjejer och ”ungar” har hamnat snett på grund av sin uppväxt. Flera av de “ungar” B.Baby sjunger om är inte i livet idag.  

– Jag har sett det jag rappar om, jag har sett en unge som har hamnat snett på grund av området han har växt upp i, jag vill berätta om detta, säger B.Baby till Kulturnyheterna.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.