Foto: TT/AP

Babel med Marie-Louise Ekman och Suede-sångaren Brett Anderson spelades in utan ljud

Uppdaterad
Publicerad

Det avsnitt av Babel som skulle ha sänts på valdagen, den 9 september, spelades in i början av veckan. Gäster var Suede-sångaren Brett Anderson och dramatikern Marie-Louise Ekman, men ett tekniskt fel gjorde att programmet inte kommer gå att sända.

När det inspelade Babel-programmet, som spelades in i tisdags, var färdigt visade det sig att det hade spelats in utan ljud.

– Det var ett tekniskt fel på inspelning på servern, helt enkelt, säger Anders Lundgren, projektledare för Babel.

Programmet gästades av den tidigare Dramaten-chefen Marie-Louise Ekman, som skrivit boken ”Få se om hundarna är snälla ikväll...” om den bortgångna maken Gösta Ekmans sjukdomstid.

Även Brett Anderson, sångare i britpopbandet Suede som nyligen gett ut självbiografin ”Coal black mornings” om sin uppväxt, det brittiska klassystemet och Suedes bildande och tidiga år var gäst.

”Kostade en slant”

Brett Anderson hade flugits in från England för att medverka i Babel-avsnittet.

– Ja, vi hade betalt hans flyg och hotell från England. Det är inte superdyrt, men det blir ju en slant, säger Anders Lundgren.

Exakt hur mycket pengar det uteblivna avsnittet kostat vill Martin Vårdstedt, chef för Kultur och Samhälle på SVT, inte svara på.

– Det vill jag inte gå in på, det gör vi aldrig med produktionsbudgeten, säger han.

På söndag 31/8 gästar Jonas Hassen Khemiri och Vigdis Hjort Babel. Söndagen 9/9 ersätts programmet av K Special om Ester Blenda Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.