Besökare lyssnar på ljudinstallationen Eleven songs – halle am Berghain. Foto: STEFANIE LOOS / AFP

Berlinklubben Berghain öppnar igen – som galleri

Uppdaterad
Publicerad

En av världens främsta technoklubbar, Berghain, öppnar igen efter coronastängningen. Men istället för technoklubb blir det ljudkonst, med 50 besökare åt gången.

Att komma in på technoklubben Berghain, belägen i ett av Berlins gamla nedlagda kraftverk, är vanligtvis långtifrån lätt. Men nu öppnar klubben igen – utan dörrvakter. Vem som helst får komma in, men istället för klubbverksamhet bjuds det på ljudkonstinstallation. Det rapporterar Dazed.

Verket heter Eleven songs – Hall at Berghain och innehåller blandade stadsljud, helikopterpropellrar och röster. Det är skapat av duon Sam Auinger and Hannes Strobl och utformat specifikt för klubbens karga, industriella lokaler.

Utställningen, som är kuraterad av Markus Steffens, är det första som äger rum på Berghain sedan mars, och den kommer att pågå till och med 2 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.