Duncan Laurence tog hem Eurovision song contest 2019 med låten Arcade som han tävlade med för Nederländerna. Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT

Beskedet: Eurovision song contest 2021 blir av

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin ställdes finalen av årets Eurovision song contest in. Under Eurovision: Europe shine a light kom dock ett glädjebesked för alla som saknats årets tävling: Eurovision 2021 blir av.

Trots att själva tävlingen i årets Eurovision blev inställd sände European broadcasting union specialprogrammet Eurovision: Europe shine a light under lördagskvällen. Det visades samtidigt i över 40 länder och blandade årets bidrag med hyllningar av gamla favoritschlagerhits. Bland andra dök Björn Ulvaeus och Måns Zelmerlöw upp i rutan.

Programmet besvarade också frågan som alla Eurovisionfantaster ställt sig: kommer vi få återse musiktävlingen nästa år? Och svaret blev ja.

”Tillsammans tar vi oss dit på ett eller annat sätt”

”Genom historien när det har varit svårt har vi hittat nya sätt att resa oss, återförenas och fira genom musikens kraft”, löd budskapet som visades på skärmen i slutet av programmet.

”Även om det är svårt så hittar vi nya sätt att berätta vår historia, att öppna upp och visa respekt och kärlek. Tillsammans tar vi oss dit på ett eller annat sätt. Vi kommer få det att hända. Vi kommer att öppna upp.”

Tävlingen kommer äga rum i Rotterdam i Nederländerna, samma stad där årets Eurovision var tänkt att hållas.

Exakt hur och när tävlingen kommer arrangeras och gå till är i nuläget inte klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer