Biblioteken stänger. Foto: SVT

Biblioteken stänger efter nya restriktionerna

Publicerad

Biblioteken i Stockholm stänger portarna från och med i dag med anledning av de nya virusrestriktionerna. Detsamma gäller för Kulturhuset Stadsteatern, från och med måndag.

”Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Regeringen och Folkhälsomyndigheten är tydliga och vår hållning har hela tiden varit att följa deras rekommendationer. Vi kommer fortsätta att erbjuda medborgarna våra digitala bibliotekstjänster”, säger stadsbibliotekarie Daniel Forsman i ett pressmeddelande.

Det går inte heller att lämna eller hämta ut låneböcker.

Gäller till 24 januari

Det var i fredags som regeringen uppmanade all statlig, regional och kommunal verksamhet som inte är nödvändig att stänga omedelbart. Restriktionerna gäller till 24 januari nästa år.

Sedan dess har biblioteken i Göteborg, Malmö, Halmstad, Uppsala, Linköping och i flera andra kommuner redan hunnit stänga. På vissa håll går det dock fortfarande att hämta och lämna böcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.