Tv-spel på bioduk är ett av evenemangen på Capitol. Foto: Elizabeth Watson/SVT

Biografer tar till nya knep för att klara krisen

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin har antalet filmer som gått upp på bio minskat, biografer har behövt förhålla sig till restriktioner och biointäkterna har sjunkit kraftigt. Men vissa biografer har börjat anordna andra evenemang än den sedvanliga filmvisningen.

Tenet var storfilmen som skulle rädda biograferna efter en katastrofal vår och sommar, men den drog inte in så mycket pengar som man hoppats. Och när beskedet kom att den nya Bond-filmen skulle flyttas fram igen blev det droppen för biokedjan Cineworld som beslutade att stänga över 670 biografer i Storbritannien, Irland och USA.

Här hemma i Sverige har de flesta biografer varit stängda under större delen av pandemin, men några, bland annat biografen Capitol i Stockholm, har tagit till nya knep för att fortsätta locka publik.

– Man kan göra allt möjligt. Vi har haft bröllop, stand up-show, livekonserter, motorcykelfotografering. Det finns massor man kan hitta på, säger Therese Granberg, sälj- och eventansvarig på Capitol.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.