Björn Gustafsson och studiomannen Henrik von Zweigbergk när det begav sig på Melodifestivlens scen 2008. Foto: Pontus Lundahl/Jessica Gow TT

Björn Gustafsson gör comeback på mello-scenen i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen gör Björn Gustafsson comeback på mello-scenen. För första gången sedan succén 2008 så ska han nu roa festivalpubliken – men det är få som vet vad som ska hända.

– Han ska göra någonting, säger Christer Björkman.

Björn Gustafsson gjorde stor succé som mellanakt i Melodifestivalen 2008. Han flög, han strippade – och han sjöng en sång för programledaren Kristian Luuks dåvarande flickvän Carina Berg.

Som nästan helt okänd komiker blev han över en natt hela svenska folkets favorit.

Melodifestivalen 2020

”Vet väldigt lite”

För det har han nu valts in i Melodifestivalens Hall of fame. Och därför ska han nu också göra comeback med någon form av show på mello-scenen under Andra chansen i Eskilstuna.

– Han ska göra någonting men jag vet inte vad. När han var med 2008 så visste vi väldigt lite om vad han skulle göra från vecka till vecka och lite så är det i kväll också, säger Christer Björkman.

”Vet aldrig med honom”

Björn Gustafsson har hållit sig undan media i Eskilstuna. Han har inte deltagit under repetitionerna och han ställer inte upp på några intervjuer. Det är få som vet exakt vad som ska hända. Men det blir kul, lovar Christer Björkman.

– Så är det när man har med honom att göra. Jag vet nästan lika lite som ni vet. Men han kommer göra någonting.

Ska han sjunga?

– Vi har ingen intankad musik han ska sjunga till i alla fall. Men man vet aldrig med honom vad han hittar på, säger Christer Björkman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet