Danai Gurira i Black Panther. Foto: Marvel Studios/Disney/AP/TT

Black Panther får en uppföljare

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ännu fler besök i det fiktiva landet Wakanda. Succéfilmen Black Panther får nämligen en uppföljare. Det säger Marvel Studios chef Kevin Feige till Entertainment Weekly.

– Det bästa tidsfördrivet är att sitta och prata och drömma om uppföljaren när man jobbar med den första filmen. Det var många sådana samtal. Vi har flera idéer och en ganska tydlig riktning med vart vi vill med uppföljaren, säger Kevin Feige till tidningen.

Black Panther har blivit en stor publiksuccé sedan premiären den 14 februari. Filmens öppningshelg är den femte mest inkomstbringande i Nordamerika. Nu har superhjältefilmen dragit in över en miljard dollar världen över i biljettintäkter.

Succé världen över

I helgen gick filmen upp i Kina, där den spelade in 66,5 miljoner dollar, skriver Variety.

Black Panther är den 33:e filmen att nå över miljarddollarstrecket. För närvarande placerar den sig på plats nummer 21 över tidernas mest framgångsrika biofilmer.

I rollerna syns bland andra Chadwick Boseman, Michael B Jordan, Lupita Nyong'o, Angela Bassett och Daniel Kaluuya. För regin står Ryan Coogler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.