Adlibris i fysisk form på Bokmässan i Göteborg. Foto: Leif R Jansson / TT

Adlibris öppnar bokhandel

Uppdaterad
Publicerad

Adlibris var en av de första stora aktörerna när bokhandeln flyttade ut på nätet. Nu går nätjätten i motsatt riktning och öppnar en fysisk butik i Stockholm.

I höst manifesteras en digital bokjätte i verkligheten när Adlibris öppnar en butik i centrala Stockholm, uppger Svensk Bokhandel. Nätbutiken, som beskrivits som en viktig faktor i det minskande antalet fysiska bokhandlare i Sverige, slår enligt uppgift nu upp en 1000 kvadratmeter stor butik mitt emot konkurrenten Akademikbokhandels flaggskeppsbutik.

– Det här är något vi kollat på under hela året. Det är en stor satsning för oss och vi ser långsiktigt på det, säger Adlibris vd Johan Kleberg till tidningen.

Butiken ska dels fungera som en traditionell bokhandel, men också som ett utlämningsställe till de som handlar på nätet.

Bonnierägda Adlibris grundades 1997 och har idag en omsättning på drygt 1,1 miljarder kronor. Akademibokhandel ägs av privatkapitalbolaget Accent Equity, förlaget Natur & Kultur samt Killbergs bokhandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.