Michelle och Barack Obama högläser ”Till vildingarnas land”. Foto: Jacquelyn Martin/AP

Paret Obama skriver rekordkontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Förra presidentparet Barack och Michelle Obama har skrivit ett bokkontrakt för deras självbiografier om tiden i Vita huset. Enligt uppgifter till Financial Times får de 60 miljoner dollar för besväret.

Barack och Michelle Obama har skrivit kontrakt med förlaget Penguin Random House, för att skriva var sin självbiografi från tiden som presidentpar.

Läs mer: TV: Obama tar sig an vågorna

Inga officiella uppgifter om de ekonomiska förutsättningarna för kontraktet har släppts, men enligt Financial Times får de tillsammans mer än 60 miljoner dollar – vilket gör dem de högst betala presidentmemoarerna i USA.

Planerar att donera

Bill Clinton fick 15 miljoner dollar för sina memoarer ”My life” och Obamas företrädare George W Bush tjänade ungefär 10 miljoner dollar för sin bok ”Decision Points”, rapporterar The Guardian.

Paret Obama planerar att donera en ”betydande del” av intäkterna från böckerna till välgörenhet.

Läs mer: Här tar Barack Obama farväl i tårar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.