Foto: SVT

Boken som skrevs på bara sju dagar

Publicerad

Efter att den tyska journalisten Simon Strauss skrivit en krönika om att han längtade efter mer gräl och motsättningar i moraliska frågor blev han kontaktad av en förläggare som hade en utmaning till honom. Resultatet blev en bok som skrevs på sju nätter.

Varje dag under en vecka fick journalisten och krönikören Simon Strauss ett sms med information om vad han skulle ta sig an den kvällen. Han visste varken tid eller plats för och uppgifterna varierade mellan allt ifrån besök på swingersklubbar till hästkapplöpningsbanor. Efter kvällens uppgift gick han hem och skrev natten igenom.

- Jag tänkte på det som en lek snarare än en bok. Om jag hade tänkt på det som en bok, så hade den nog aldrig blivit skriven på det här sårbara sättet, säger Simon Strauss.

Se mer av intervjun med Simon Strauss i klippet ovan och hela inslaget i Babel på söndag 20.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.