Navid Modiri är en av författarna som deltar i Bokmässans manifestation. Foto: TT

Bokmässan ordnar manifestation mot rasism

Uppdaterad
Publicerad

Bokmässan manifesterar mot rasism och skänker pengar till organisationer som främjar bildning.

Bokmässans hållning till högerextrema Nya Tider och deras vara eller icke vara på mässan har lett till att hundratals författare beslutat att bojkotta Bokmässan i år.

Nu ordnar Bokmässan en manifestation mot rasism på lördag, samma dag som nazistiska NMR tågar i Göteborg. Biskop Per Eckerdal, författaren Navid Modiri kommunalrådet David Lega är några av dem som kommer att delta.

Krockar med annan manifestation

Många författare kommer dock att delta i en annan författarmanifestation mot nazism som hålls i domkyrkan samma morgon. Där deltar bland andra Henrik Arnstad, Lisa Bjurwald, Anneli Jordahl, Ola Larsmo, Martina Montelius och Karolina Ramqvist.

Tre kronor per besökare under Bokmässan på lördagen kommer att skänkas till Föreningen Grävande Journalister, Teskedsorden och nätrörelsen #jagärhär

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.