Michel Laub är en av de brasilianska gästerna som besöker mässan. Foto: SVT

Brasilianskt tema när mässan jubilerar

Uppdaterad
Publicerad

– Brasilien har under de senaste åren haft en kraftig ekonomisk tillväxt, så det har gjort att man fått en mycket större del av sin befolkning som är läsande och därmed också skrivande, säger Maria Källsson.

Hur har det varit att jobba med Brasilien som temaland?

Bokmässan 2014

– Att jobba med en annan kultur som man faktiskt gör här i ganska komplext samabete visar verkligen hur olika våra kulturer fungerar.

Efterverkningar

Samtidigt som SVT rapporterar om att UD portar Right livelihood efter att organisationen valt att ge det alternativa nobelpriset till visselblåsaren Edward Snowden, så konstaterar Källsson att Snowdens avslöjanden, om den amerikanska säkehetstjänsten NSA:s övervakning, även påverkat planeringsarbetet inför årets mässa.

– I Brasilien har man haft dåliga erfarenheter efter NSA-skandalen och offentligt korrespondens ska därmed ske brevledes och det har såklart haft inverkan.

Vad hoppas du att mässbesökaren ska få med sig av det brasilianska temat?

– Jag hoppas att det här temat visar upp en bild av Brasilien bortom samba och fotboll, att man får komma de här nya författarskapen nära. Paulo Coelho i all ära, men det finns så mycket mer att upptäcka!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bokmässan 2014

Mer i ämnet