Charlie Hebdo-tema på fransk seriefestival

Publicerad

På torsdagen öppnade den internationella seriefestivalen i franska Angoulême. Festivalen är i år tillägnad offren på Charlie Hebdo och säkerhetspådraget är stort.

Seriefestivalen, som är en av världens största seriesammankomster, väntas locka omkring 200.000 besökare. Franck Bondoux är en av festivalens arrangörer.

– Vi hedrar naturligtvis tecknarna och vi kommer också att visa material som har publicerats i Charlie Hebdo. Vi ska se till att 2015 års festival representerar en början och inte ett slut, säger han.

Instiftar pris

Ett nyinstiftat pris kommer även att tillägnas tecknarna som mördades i attacken för tre veckor sedan. Det ska gå till tecknare som förföljs eller hotas.

– I år kommer den första upplagan av Charlie Hebdo-priset naturligtvis att tilldeleas tecknarna själva, de som förlorade livet i yttrandefrihetens namn, säger Bondoux.

Charlie Hebdos ibland kontroversiella omslag har även klistrats upp runt om i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.