Thomas Bannerhed, Lena Einhorn, Lyra Koli och Sara Stridsberg har chans att vinna. Foto: Matti Koli/Sofia Runarsdotter/TT

De har chans på Sveriges Radios romanpris

Uppdaterad
Publicerad

I april är Sveriges Radios litteraturvecka tillbaka i P1 med både litteraturdiskussioner och utdelning av årets romanpris, lyrikpris och novellpris.

Nu är det klart att de fyra svenska titlar som nominerats till romanpriset är Lugnet av Thomas Bannerhed, Geniet från Breslau av Lena Einhorn, Allting växer av Lyra Koli och Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg.

”Det är omöjligt att säga vilken roman som tar hem spelet i år – det är ett gott tecken i sig. De här böckerna har sina olika och egna kvaliteter”, säger Marie Lundström, som leder prisutdelningen den 12 april, i ett pressmeddelande.

Litteraturveckan i P1 sänds 8–14 april. Vinnande roman tilldelas en prissumma på 30 000 kronor och koras av en lyssnarjury, som i år består av fyra bokcirklar från Småland och Öland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.