Norstedts förlag på Riddarholmen i Stockholm. Foto: TT

Flera bud på Norstedts

Uppdaterad
Publicerad

Kooperativet förbundet, KF, har fått flera anbud på Norstedts förlag.

KF har nu på allvar ha tagit tag i försäljningen av Norstedts förlagsgrupp och har fått in flera anbud. Förhopnningen är att en försäljning ska vara klar innan årskiftet.

– Intresset har varit större än vi kunnat tro, säger Vidar Aronsson kommunikatör på KF, som dock inte vill säga något om vilka intressenter det rör sig om eller pratat summor.

Rabén & Sjögren ingår

I förlagsgruppen ingår även barnboksförlaget Rabén & Sjögren och för tillfället finns det inga skäl till att sälja förlagen separat.

– Vi har gjort bedömningen att man jobbar så integrerat på förlagen att det inte finns skäl till att separera dem. Men om marknaden skulle visa på något annat så är det inte omöjligt att dela på dem. Men inga sådana planer finns i dagsläget, säger Vidar Aronsson.

Försäljningen del av ett renodlingsarbete

KF har sedan 2013 sålt av flera bolag, däribland bokhandelskedjan Akademibokhandeln, för att helt satsa på dagligvaruhandel.

– Det här är ett steg i KF:s renodlings arbete att bara fokusera på kärnverksmaheten, säger Vidar Aronsson.

Påverkar försäljningen arbetet på förlagen på något sätt?

– Deras arbete försätter som vanligt. Norstedts har nyligen genomgått en omorganisering som inneburit att verksamheten nu går med plus efter några år av lönsamhetsproblem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försäljningen av Norstedts

Mer i ämnet