Lena Dunham har gjort stor succé med tv-serien Girls. Nu ska hon skriva en bok. Foto: AP / Scanpix

”Girls”-skaparen får 23 miljoner för sexbok

Uppdaterad
Publicerad

Lena Dunham, som ligger bakom den hyllade tv-serien Girls, blir författare. Dunham får motsvarande 23 miljoner kronor för att skriva en essäbok om sex och mat.

Efter bara en säsong av den kritikerrosade serien Girls är det dags för seriens skapare Lena Dunham att följa kollegor som Tina Fey och Sarah Silverman i spåren. Enligt The Guardian har Dunham fått motsvarande 23 miljoner kronor för att skriva sin första bok.

Boken, som ska ha titeln ”Not that kind of girl: A young woman tells you what she's learned”, blir en essäbok med Dunhams personliga råd på en rad områden. Sex, relationer och döden är några av de ämnen Lena Dunham ska skildra.

Inspirationen kommer från dejtingböcker som ”Dumpa honom”.

– Jag läste den och var så fascinerad av hur man kan komma till en punkt där man på allvar känner sig som ett dejtingproffs, säger Lena Dunham i en intervju som The Guardian tagit del av.

Samtidigt är nästa säsong av Girls inspelad och börjar sändas i USA under januari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.